Ir noslēdzies LIEBHERR Eiropas čempionāts galda tenisā 2010

19/09/2010

     Ir noslēdzies LIEBHERR Eiropas čempionāts galda tenisā 2010, kas no 11.-19. septembrim norisinājās Čehijas pilsētā Ostravā. Tajā piedalījās Latvijas vīriešu izlase: Matīss Burģis, Vladislavs Agurjanovs, Artūrs Reinholds un Jānis Cīrulis. Mūsu komanda spēlēja Izaicinājuma divīzijā, H grupā ar Itāliju, Slovākiju un Velsu. Grupas sacensībās Latvija pieveica Velsu ar 3:1, bet Itālijai un Slovākijai zaudēja ar 0:3, tādejādi ierindojoties trešajā vietā grupā. Tālākajās spēlēs par 25.-32. vietu mūsu komanda izcīnīja uzvaru ar 3:2 pār Izraēlu, bet pēc tam sīvās cīņās piekāpās ar 2:3 Norvēģijai un Velsai iegūstot 28. vietu kopvērtējumā. Šis rezultāts ļāva saglabāt Latvijai vietu Izaicinājuma divīzijā. Šajās komandu sacensībās mūsu komandai sešas uzvaras izcīnīja Matīss Burģis, zaudējot tikai divās spēlēs. Ļoti atzinīgi nospēlēja arī Vladislavs Agurjanovs, iegūstot trīs uzvaras. Vienu uzvaru sīvā cīņā guva Jānis Cīrulis, bet Artūrs Reinholds nocīnoties vairākas spēles piecos setos, šoreiz pie uzvarām netika.

Visus mūsu komandas rezultātus skatiet Čempionāta oficiālajā interneta lapā: Latvijas komandas rezultāti.

     Vīriešu dubultspēlēs pārī ar ungāru Peteru Muško piedalījās mūsu komandas līderis Matīss Burģis, ļoti sīvā cīņā par nožēlošanu ar 2:3 pret Konstantīnu Kioti un Adrianu Dodeanu no Rumānijas tika piedzīvots zaudējums jau pirmajā kārtā.

     Vīriešu vienspēlēs nо Latvijas piedalījās Matīss Burģis, kurš izlaižot pirmo kārtu, otrajā kārtā pārliecinoši ar 4:0 uzvarēja Konstantīnu Kioti no Rumānijas. Trešajā kārtā pretī Latvijas labākajam galda tenisistam stājās ļoti pieredzējušais Žans Mišels Saive no Beļģijas, kurš pašreiz ITTF - Pasaules Galda tenisa federācijas reitingā ierindojas augstajā 45. vietā. Šoreiz visai līdzīgā spēlē mūsu Matīss Burģis tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 0:4, tādejādi nepārvarot trešo kārtu bija spiests izstāties no sacensībām.

Matīsa Burģa rezultātus skatiet Čempionāta interneta lapā: M. Burģa rezultāti.

     Čempionāta kopvērtējumā sieviešu komandu sacensībās pirmā vieta Nīderlandei, otro vietu izcīnīja Rumānija, bet trešo vietu dalīja Polijas un Baltkrievijas sieviešu komandas.

     Vīriešu komandu sacensībās pirmā vieta Vācijai, otro vietu izcīnīja Baltkrievija, bet trešo vietu dalīja Čehijas un Francijas Vīriešu komandas.

Sieviešu dubultspēļu sacensībās pirmā vieta: Ruta Paskauskiene (LTU), Oksana Fadeeva (RUS).
Vīriešu dubultspēļu sacensībās pirmā vieta: Timo Boll (GER), Christian Suss (GER).
Sieviešu vienspēļu sacensībās pirmā vieta: Viktoria Pavlovich (BLR).    
Vīriešu vienspēļu sacensībās pirmā vieta: Timo Boll (GER).

Visus LIEBHERR Eiropas čempionāta galda tenisā 2010 rezultātus skatiet Čempionāta oficiālajā internetā lapā: Čempionāta rezultāti.

 
 
Latvijas izlase 2010
Latvijas izlase 2010
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________