Dzīves neparastā mozaīka

05/11/2010

   Ikviens no mums šajā pasaulē ir kā krāsains dzīpars, kas, savstarpēji mijoties un krustojoties, veido dzīves kopējo mozaīku, kurā nozīmīga ir katra krāsas nianse un detaļa.
   Gunāram Jēkabsonam ir bijusi neparasta un fascinējoša dzīves mozaīka, kas saistās ar aktīvu, neparasti nopietnu un rūpīgu galda tenisa vadīšanu Latvijā kā Nacionālās Jaunatnes galda tenisa izlases trenerim un sporta skolotājam Liepājas rajonā. Gadu no gada dzīves unikālajā dzīves mozaīkā tiek savienoti gabaliņi, kas saistās ar bērnu un jauniešu vadīšanu, organizējot viņu radošo garu, talantu un iniciatīvu, lai tie kļūtu par mazās raketes un baltās celuloīda bumbiņas lidojuma noteicējiem.
   Galda teniss – emocionāli aizraujošais sporta veids, meistarīgi vadīts, radīja bagātīgu augsni iespējai kļūt ne tikai par labiem spēlētājiem, bet arī par kaut ko vairāk – kļūt par cilvēkiem ar noteiktiem dzīves mērķiem un stingru raksturu. Skolotājs G.Jēkabsons to spēja. Viņš ar milzīgo aizrautību, emocionālo rosmi un profesionālo kompetenci ieinteresēja audzēkņus vēlmei uzvarēt. Sasaistot izcilā galda tenisista  dzīvi un darbu, jādomā, ka viņš par savas dzīves moto ir izvēlējies dzejnieces V.Kokles-Līviņas teikto: „Nepazaudēt to, kas tev dabas dots. Viss pārējais allaž būs mazāk piemērots”.
   6.novembrī Liepājas Olimpiskā centra arēnā pulcēsies baltās bumbiņas meistari no Baltijas valstīm un Norvēģijas, lai godinātu skolotāju Gunāru Jēkabsonu par viņa aizrautību, milzīgo cīņas gribu, tādējādi pievienojot unikālajai dzīves mozaīkai vēl vienu gabaliņu – saistošus galda tenisa svētkus, kur skaistā sporta cīņā vienosies bijušie un esošie audzēkņi, viesi un arī pats jubilārs.
   Lai Dieva svētība 70 bagātiem dzīves gadiem!

Rasma Freiberga

 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________