Latvijas 2014.gada individuālais čempionāts galda tenisā ir noslēdzies

02/03/2014

   No 01. - 02. martam Latvijas 2014.gada individuālais čempionāts galda tenisā šoreiz norisinājās "Pilsētā ar rītdienu" Ventspilī. Par absolūtajiem čempioniem kļuva Antra Vīnerte un Sandijs Vasiļjevs, kuri uzvarēja visās trīs spēļu kategorijās, vienspēlēs, dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

   Laikam nekļūdīšos teikdams, ka visvairāk gaidītās bija vīriešu vienspēles, kuru intriga bija jūtama jau ilgi pirms šī Čempionāta sākuma. Pēc tā, kad nosacīti galvenais pretendents uz šī gada vīriešu vienspēļu titulu, Matīss Burģis nolēma nepiedalīties, intriga vēl palielinājās! Vienā pusfinālā tikās Oļegs Kartuzovs, pagājušā gada sudraba medaļas ieguvējs un Igors Sidorovs, 2007.g. Latvijas čempions, bet otrā pusfinālā tikās Sandijs Vasiļjevs, daudzkārtējais Latvijas čempions un Artūrs Reinholds, 2013.g. Latvijas čempions. Kā teica šo spēļu aculiecinieki, abi pusfināli bija patiesi izdevušies! Pusfinālā O.Kartuzovs un I.Sidorovs, vadībā ar 3:0 izvirzījās I.Sidorovs un jau visiem likās, ka šīs spēles uzvarētājs ir zināms, bet O.Kartuzovam izdevās šo spēli izlīdzināt, un panākt rezultātu 3:3, viss izšķīrās 7 setā, kurā ļoti līdzīgā spēlē ar rezultātu 11:9 tomēr uzvarēja Igors Sidorovs. Pusfinālā S.Vasiļjevs un A.Reinholds arī viss izšķīrās 7 setā, kurā meistarīgāks izrādījās pieredzējušais Sandijs Vasiļjevs, kurš tikai pie rezultāta vairāk, mazāk, ar rezultātu 13:11 guva uzvaru. Vīriešu vienspēļu finālā visu šoreiz noteica pieredze, ar rezultātu 4:1 uzvarēja, un par šī Čempionāta vīriešu vienspēļu uzvarētāju jau astoņpatsmito reizi kļuva Sandijs Vasiļjevs, kurš ieguva arī Jūlija Drabkina dāvāto ceļojošo kausu un naudas balvu! Sudraba medaļu vīriešu vienspēlēs izcīnīja Igors Sidorovs, bet bronzas medaļas vīriešu vienspēlēs tika Artūram Reinholdam un Oļegam Kartuzovam.

   Sieviešu vienspēlēs Latvijas čempiones titulu izcīnīja Antra Vīnerte, kura ieguva arī kausu un naudas balvu. Sudraba medaļu sieviešu vienspēlēs šoreiz ieguva Diana Rusinova, bet pie bronzas medaļām sieviešu vienspēlēs tika Insana Mahauri un Farogatkhon Azizkhodjaeva.

   Par čempionēm sieviešu dubultspēlēs kļuva Antra Vīnerte un Olga Kartuzova. Otro vietu izcīnīja Insana Mahauri un Diana Rusinova, bet trešajā vietā ierindojās Gunta Kuzmane un Māra Upīte, kā arī Aldona Homiča un Ieva Vēja.

   Par vīriešu dubultspēļu čempioniem kļuva Sandijs Vasiļjevs un Oļegs Kartuzovs, kuri šoreiz finālā pārspēja Artūru Reinholdu un Leonīdu Maslovu. Trešo vietu vīriešu dubultspēlēs ieguva Dainis Reinholds un Reinis Kasparāns, kā arī Juris Siliņš un Emīls Lutinskis.

   Jaukto dubultspēļu čempionu titulu izcīnīja Sandijs Vasiļjevs un Antra Vīnerte. Otro vietu ieguva Oļegs Kartuzovs un Olga Kartuzova, bet trešajā vietā ierindojās Ingus Vanags un Ieva Vēja, kā arī Leonīds Maslovs un Diana Rusinova.
   
   Vīriešu gandarījuma turnīrā uzvarēja un 17.vietu izcīnīja Jānis Svīķis, kurš izšķirošajā spēlē ar rezultātu 3:1 pieveica Maksimu Jovļevu. Sieviešu gandarījuma turnīrā uzvarēja un 9. vietu izcīnīja Viktorija Zabalujeva, kura ar rezultātu 3:0 pārspēja Dainu Ročāni.  
   
   Vēl nevar nepieminēt faktu, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē Latvijas individuālais čempionāts galda tenisā tika translēts internetā, video tiešraidē! Video tiešraidi nodrošināja Galdateniss.lv. Cerēsim, ka šī tradīcija gūs atbalstu un turpināsies arī nākotnē, tādejādi vēl vairāk popularizējot galda tenisu Latvijā!

   Šī gada Latvijas čempionāts ir beidzies, bet Ventspilī vēl ilgi gaisā virmos šo galda tenisa sacensību neaprakstāmās emocijas, liels paldies visiem, kuri mums sagādāja šos fantastiskos sporta svētkus!

Fotogrāfijas no finālturnīra skatiet arī Foto galerijā šeit:

Finālsacensību spēles, 1.diena, video tiešraides ieraksts. 01.03.14. Ventspils.

Finālsacensību spēles, 2.diena, video tiešraides ieraksts. 02.03.14. Ventspils.

   Vēl par Latvijas individuālo čempionātu galda tenisā lasiet iepriekšējo gadu apskatos:

* Raksts papildināts, 03.03.2014.

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀  www.tabletennis11.com  ׀  www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
 
Vīriešu vienspēļu godalgoto vietu ieguvēji ( no kreisās I.Sidorovs, S.Vasiļjevs, O.Kartuzovs, A.Reinholds un J.Svīķis) 02.03.2014.
Vīriešu vienspēļu godalgoto vietu ieguvēji ( no kreisās I.Sidorovs, S.Vasiļjevs, O.Kartuzovs, A.Reinholds un J.Svīķis) 02.03.2014.
Sieviešu vienspēļu godalgoto vietu ieguvējas (no kreisās D.Rusinova, A.Vīnerte, F.Azizkhodjaeva, I.Mahauri) 02.03.2014.
Sieviešu vienspēļu godalgoto vietu ieguvējas (no kreisās D.Rusinova, A.Vīnerte, F.Azizkhodjaeva, I.Mahauri) 02.03.2014.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________