Latvijas Universitātes dubultpanākums galda tenisā

14/12/2014

   Latvijas XXV Universiādē galda tenisā dubultpanākumu guva LU studenti, kā arī visas iespējamās zelta medaļas izcīnīja tieši šīs augstskolas studenti.

   Šajās sacensībās vienmēr esmu uzsvēris, ka galvenais ir komandu cīņas rezultāts. Ļoti spraigā mačā sievietēm otro gadu pēc kārtas uzvarēja LU (Antra Vīnerte, Ramona Galsone, māsas Ilze un Kristīne Ošiņas) atstājot aiz sevis mūžīgās pretinieces RTU, bet 3. vietā – LSPA.

   Vienspēlē otro gadu pēc kārtas finālā tikās A.Vīnerte (LU) un I.Lepse (LSPA). Šogad spēle bija spraigāka un tikai ar 3:2 A.Vīnerte guva uzvaru. Pirmo reizi startējot pie studentiem Viktorija Zabalujeva (RTU) izcīnīja bronzas medaļu.

   Komandas liktenis izšķīrās tieši sieviešu dubultspēlē. Dramatisks bija otrais sets, kad ar 9:4 vadībā bija LU pāris A.Vīnerte un R.Galsone, un tomēr tika zaudēts šis sets. Setos 2:0 vadībā RTU duelis: V.Zabalujeva un I.Mazjāne. Parādot raksturu un arī meistarību ar 3:2 uzvar LU duelis un līdz ar to komandas liktenis bija izšķirts par labu LU. 3. vietā sieviešu dubultspēlē LSPA pāris I.Lepse un Z.Liepiņa.

   Vīriešiem komandu ieskaitē jau 23 reizi pēc kārtas uzvarēja LU komanda (Jānis Cīrulis, brāļi Jānis un Mārtiņš Svīķi un Rolands Mera). Otrajā vietā pēdējo 20 gadu laikā galvenie konkurenti RTU galda tenisisti. Spriedze bija par 3. vietu, kur viens punkts izšķīra komandas vietu sadalījumu: 3. vietā – RSU, bet 4. vietā Valsts robežsardzes koledža. Te jāatzīmē, ka RTU komandā nespēlēja Māris Freibergs, bet Valsts robežsardzes komandā nebija Jevgeņijs Gmiraks, jo viņi šajā pašā laikā tiesāja Somijas „Open” sacensības. Šajās sacensībās startēja aptuveni 100 komandas. To spēj noorganizēt somi.

   Vienspēlēs vīriešiem pēc sešu gadu pārtraukuma uzvarēja Jānis Cīrulis (LU), kurš finālā revanšējās Jānim Svīķim ar 3:1 par zaudējumu Rīgas pilsētas čempionātā, kurš notika nedēļu ātrāk.
3. vietā tāpat kā pērn Gints Eihmans (RTU).

   Kaut vīriešu konkurencē dubultspēlē vairs neko neizšķīra, LU pāris J.Cīrulis un R.Mera finālā 5 setā ar 13:11 pārspēja G.Eihmanu un Kirilu Jahontovu (RTU). Bronzas medaļas brāļiem Jānim un Mārtiņam Svīķiem.
 
   Šīs sacensības šogad priecē ar to, ka komandu ieskaitē sievietēm startēja 8 augstskolas, bet vīriešiem 9 augstskolu studentu komandas. Iepriekšējos gados komandu skaits bija mazāks.

   Vēl patīkami, ka galda tenisisti, neskatoties uz to, ka pašiem vai sameklētiem sponsoriem jāsedz visi izdevumi uz Pasaules Universiādi, kura notiks Dienvidkorejā, ir gatavi startēt sieviešu un vīriešu konkurencē.

Informāciju sagatavoja
Sacensību galvenais tiesnesis
Genādijs Kartuzovs

* Vairāk par Latvijas XXV Universiādi lasiet šeit: LATVIJAS XXV UNIVERSIĀDE

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀  www.tabletennis11.com  ׀  www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________