Latvijas 2015.gada individuālais čempionāts galda tenisā ir noslēdzies

01/03/2015

(Oļegs Kartuzovs, Kuldīga, 01.03.2015.)

   No 28.februāra līdz 1.martam, Latvijas 2015.gada individuālais čempionāts galda tenisā atkal norisinājās Kuldīgā.  Par Latvijas 2015.gada individuālā čempionāta galda tenisā vīriešu vienspēļu uzvarētāju pirmo reizi kļuva Oļegs Kartuzovs. Sieviešu vienspēlēs Latvijas čempiones titulu jau ceturto reizi ieguva Baiba Bogdanova (Bogdasarova). Apsveicam uzvarētājus!

   Laikam nekļūdīšos teikdams, ka atkal visvairāk gaidītās bija vīriešu vienspēles, kuru intriga bija jūtama jau ilgi pirms šī Čempionāta sākuma. Tāpat kā pagājušajā gadā, vienā pusfinālā tikās Oļegs Kartuzovs un Igors Sidorovs, 2007.g. Latvijas čempions, bet otrā pusfinālā, daudzkārtējais Latvijas čempions Sandijs Vasiļjevs un Artūrs Reinholds, 2013.g. Latvijas čempions. Pusfinālā O.Kartuzovs - I.Sidorovs, šoreiz visai pārliecinoši ar rezultātu 4-2 (4,5,6,-9,-7,9) pārāks bija Oļegs Kartuzovs. Otrā pusfinālā Sandijs Vasiļjevs - Artūrs Reinholds viss izšķīrās 7 setā, kurā meistarīgāks jau kuro reizi izrādījās pieredzējušais S.Vasiļjevs, kurš guva uzvaru ar rezultātu 4-3 (-9,9,9,-14,5,-6,9).

   Vīriešu vienspēļu fināls, Sandijs Vasiļjevs - Oļegs Kartuzovs, priekš daudziem šoreiz izvērsās visai negaidīts. Astoņpatsmitkārtējais Latvijas čempions Sandijs Vasiļjevs, uzvarot pirmo setu uz vairāk mazāk, spēles trešajā setā, kad rezultāts pa setiem bija 1:1, pie rezultāta 4:2, bija spiests paņemt tehnisko pārtraukumu. Tālāko spēles gaidu jau diktēja Oļegs Kartuzovs, uzvarot šajā finālā ar rezultātu 4-1 (-10,9,12,2,9). Līdz ar to vīriešu vienspēlēs pirmo reizi Latvijas čempiona titulu izpelnījās Oļegs Kartuzovs, kurš ieguva arī Jūlija Drabkina dāvāto ceļojošo kausu un naudas balvu, apsveicam! Līdz ar to sudraba medaļu vīriešu vienspēlēs ieguva Sandijs Vasiļjevs, bet bronzas medaļas tika Artūram Reinholdam un Igoram Sidorovam.

  Sieviešu vienspēlēs Latvijas čempiones titulu ceturto reizi izcīnīja Baiba Bogdanova (Bogdasarova), kura finālspēlē ar rezultātu 4-0 (10,15,11,9) pieveica Dianu Rusinovu. Līdz ar to sudraba medaļu sieviešu vienspēlēs arī šoreiz ieguva Diana Rusinova, bet pie bronzas medaļām sieviešu vienspēlēs pirmo reizi tika Laura Voldiņa un Viktorija Majorova, apsveicam!

   Par čempionēm sieviešu dubultspēlēs kļuva Inta Iļķena un Baiba Bogdanova (Bogdasarova). Otro vietu izcīnīja Ina Jozepsone un Aldona Homiča, bet trešajā vietā ierindojās Diana Rusinova un Viktorija Majorova, kā arī Gunta Kuzmane un Māra Upīte.

   Par vīriešu dubultspēļu čempioniem pirmo reizi kļuva Artūrs Reinholds un Mihails Balonuškovs, kuri finālā pārspēja Oļegu Kartuzovu un Sandiju Vasiļjevu, apsveicam! Trešo vietu vīriešu dubultspēlēs ieguva Jānis Cīrulis un Māris Ķuda, kā arī Emīls Lutinskis un Māris Freibergs.

   Jaukto dubultspēļu čempionu titulu pirmo reizi izcīnīja Gints Eihmans un Diana Rusinova, apsveicam! Otro vietu ieguva Māris Ķuda un Inta Iļķena, bet trešajā vietā ierindojās Artūrs Reinholds un Baiba Bogdanova (Bogdasarova), kā arī Ramuns Mineikis un Ina Jozepsone.

   Vīriešu gandarījuma turnīrā uzvarēja un 17.vietu izcīnīja divkārtējais Latvijas čempions Juris Siliņš, kurš izšķirošajā spēlē ar rezultātu 3-2 (11,-2,8,-1,7) pieveica Māri Freibergu. Sieviešu gandarījuma turnīrā uzvarēja un 9. vietu izcīnīja Daina Ročāne, kura ar rezultātu 3-1 (7,-9,5,8) pārspēja Skaidrīti Zāģeri.
   
   Vēl nevar nepieminēt faktu, ka turpinot pagājušā gada labo tradīciju, arī šoreiz Latvijas individuālais čempionāts galda tenisā tika translēts internetā, divi spēļu galdi bija redzami video tiešraidē! Nākotnē plānojam vairāk galda tenisa sacensības, kurām varēs sekot līdzi video tiešraidē.

   Šī gada Latvijas čempionāts Kuldīgā ir beidzies, liels paldies visiem, kuri sagādāja šos fantastiskos sporta svētkus! Bet nekas nebeidzas, viss turpinās, vēl priekšā Latvijas Latvijas komandu čempionāta galda tenisā 2014/2015 gada sezonas noslēdzošais IV sabraukums, kurā tiks noteiktas Latvijas labākas galda tenisa komandas. Tiekamies nākamajās galda tenisa sacensībās, klātienē, vai video tiešraidē!

Raksti un bildes par Latvijas Individuālo čempionātu galda tenisā:

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

  www.playtables.lv-Galda teniss  ○○○  www.pingpongshop.lv

 
 
Oļegs Kartuzovs, Kuldīga, 01.03.2015.
Oļegs Kartuzovs, Kuldīga, 01.03.2015.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________