Jēkabpilī sadalītas medaļas galda tenisā

15/03/2016

    Nedēļas nogalē divas dienas Jēkabpils sporta namu pieskandināja bērnu čalas, jo šeit risinājās Latvijas 2016.gada meistarsacīkstes galda tenisā B grupā (15-gadīgajiem un jaunākiem zēniem, meitenēm). 34 zēni un 19 meitenes pārstāvēja 20 Latvijas sporta skolas un klubus, sacenšoties vienspēlēs un dubultspēlēs (zēnu, meiteņu un jauktajās). Pavasara tuvošanās ar gājputnu atgriešanos, ar vizbuļu un sniegpulksteņu ziedēšanu, kā arī jēkabpiliešu viesmīlība, teicamā sporta bāze stimulēja jaunos spēlētājus parādīt savu meistarību sāncensībā ar vienaudžiem.

   Meiteņu vienspēlēs uzvaras prieku baudīja un zelta medaļu saņēma Sabina Musajeva (Rīgas 3. BJSS), sudraba un bronzas godalgas Diānai Afanasjevai (Preiļu BJSS), Terēzai Tabea Druviņai (Iecavas novada SS Dartija) un Viktorijai Poriņai (Kuldīgas BJSS). Zēnu konkurencē nepārspēts palika un par šī gada Latvijas čempionu kļuva Valērijs Farbtuhs (GTK Namejs). Izrādot sīvu pretestību, vicečempiona titulu ieguva Deniss Vasiļjevs (Rebirs sports)     Bronzas medaļas cienīgs sniegums bija Danielam Koganam (Rīgas 3. BJSS) un Markusam Sīlim (Kuldīgas BJSS)   . Meiteņu pāru spēlēs uzvarētāju laurus plūca Diāna Afanasjeva kopā ar Terēzi Tabea Druviņu. Sudraba medaļu saņēma Sabina Musajeva un Samanta Maurina (Rīgas 3. BJSS). 3. vietu izcīnīja Valērija Mihailova/ Darina Piskunova (Preiļu BJSS) un Rēzija Meļķe/Līva Bogdanoviča (Iecavas novada SS Dartija). Zēnu dubultspēlēs teicamu sadarbību parādīja Markuss Sīlis (Kuldīgas BJSS) un Valērijs Farbtuhs, izcīnot spēcīgajā konkurencē 1. vietu. Sudraba laureāti bija Daniels Kogans pārī ar Kārli Gebaueru (Kuldīgas BJSS), bet 3. vietu izcīnīja Romāns Streļčuks (Preiļu BJSS)/Leonīds Farbtuhs (GTK Namejs) un Deniss Vasiļjevs/Aleksandrs Pahomovs. Jauktajās dubultspēlēs pretiniekiem nekādas cerības uz uzvaru nedeva Valērijs Farbtuhs ar Diānu Afanasjevu, pelnīti iegūstot zelta medaļas. 2. vietu izcīnīja Daniels Kogans un Sabina Musajeva, 3. vietā atstājot  Markusu Sīli tandēmā ar Jūliju Zarkeviču (Jēkabpils SS), Denisu Vasiļjevu ar Darinu Piskunovu. Šī gada meistarsacīkšu līmenis bija visai augsts, apliecinot treneru un spēlētāju milzīgo ieguldījumu ikdienas treniņos. Visvairāk godalgu izcīnīja (8) Preiļu BJSS audzēkņi. 7 medaļas bija Rīgas 3. BJSS pūrā. Kopumā 7 sporta skolas ieguva dažāda kaluma medaļas.

   Latvijas galda tenisa federācija (personīgi Ina Jozepsone) dara visu iespējamo, lai galda teniss valstī no gada gadā populārāks kļūtu, lai sniegtu plašas iespējas dažāda vecuma spēlētājiem tikties sacensībās. Liels paldies Jēkabpils sporta centra darbiniekiem, kuri nodrošināja meistarsacīkšu arēnu. Pateicos visiem tiesnešiem, kuri taisnīgi skaitīja punktus un strikti sekoja noteikumu ievērošanai.

Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

  www.playtables.lv-Galda teniss  ○○○  www.pingpongshop.lv

 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________