Jēkabpils čempionāta popularitāte aug

25/01/2017

   Ar prieku sirdīs, ar smaidu sejās, ar lielu vēlmi uzvarēt uz 45. Jēkabpils atklāto individuālo čempionātu galda tenisā ieradās teju 70 šīs spēles cienītāji no 16 Latvijas pilsētām, novadiem, sporta klubiem. Priecājamies, ka dalībnieku vidū bija arī 5 Lietuvas tenisisti. Spēlētāju vecuma diapazons bija no 10 gadiem līdz pat 71, jo šī azartiskā spēle ir piemērota jebkuram vecumam. Čempionāts piedzīvojis 45 gadus, pateicoties spēlētāju aktivitātei, teicamai organizācijai un jēkabpiliešu viesmīlībai. Pusapaļajā jubilejā vēlos teikt lielu paldies Jēkabpils pašvaldībai, kura dāsni finansiāli atbalsta ne tikai galda tenisu. Savukārt sporta centrs direktora Jura Bobrova vadībā šīs finanses prasmīgi pielieto. Dalībniekus allaž priecē skaistie kausi, spožās medaļas un pievilcīgie diplomi, ko sarūpē sporta centra direktora vietniece Aiva Jakubovska un sporta organizatore Baiba Grasa. Pateicos laikraksta  ,,Brīvā Daugava,, redaktoram Jānim Apīnim, kurš papildināja balvu klāstu ar kalendāriem. Milzīga pateicība izklaides centram ,,Oāze,, (personīgi Vitai Grebskai) par garšīgo maltīti čempionāta dalībniekiem. Pateicības vārdi arī sporta nama kolektīvam (personīgi Mārim Trušelim), kurš vienmēr nodrošina teicamus apstākļus spēļu norisei. Paldies fotogrāfam Jānim Lācim, kurš nenogurstoši un profesionāli tvēra mirkļus, lai iemūžinātu čempionātu (fotogrāfijas skatāmas sporta centra mājas lapā). Liels paldies pienākas Jurijam Boiko, kura devīgums ir ļāvis pilnveidot galda tenisa materiālo bāzi mūsu pilsētā. Čempionāts brieduma gadus sasniedzis pateicoties saliedētas komandas darbam, un ticu, ka tas dzīvos vēl ilgus gadus. Ceturtā daļa no dalībniekiem bija jēkabpilieši, kas apliecina galda tenisa un čempionāta popularitātes nemitīgu pieaugumu. Prieks, ka spēlētāju vidū bija paprāvs pulciņš no Jēkabpils sporta skolas (treneris Jurijs Glotovs). Tas liecina, ka galda tenisam Jēkabpilī ir nākotne. Sparīgi un bez bijības starp vīriešiem spēlēja jaunākais čempionāta dalībnieks 10-gadīgais Vadims Marjonovs. Gandrīz kā jaunībā pie tenisa galdiem rosījās Valdis Veigurs, tādējādi pierādot ilggadēju uzticību šim sporta veidam. Vēlreiz paldies visiem minētajiem un neminētajiem galda tenisa atbalstītājiem, kuri tajā ieguldījuši lielāku vai mazāku artavu!

     Gandrīz 10 stundas ritēja tenisa maratons, kurā visi varēja apliecināt pašreizējo meistarības līmeni. Sieviešu konkurencē 12. (!) reizi par Jēkabpils čempioni kļuva jēkabpiliete Aldona Homiča. Varam tikai apbrīnot viņas spēles prasmes stabilitāti un augsto meistarību! Sudraba medaļu saņēma Vera Gurtajute, bet 3. vietu izcīnīja 15-gadīgā Anna Rutmane (abas arī no Jēkabpils). Vīriešu sāncensībā nepārspēts palika Jānis Svīķis no Mazsalacas. Čempiona titulu viņš ieguva arī 2015. gadā. Spēcīgs pretinieks viņam bija Reinis Kasparāns (Salaspils galda tenisa klubs), kurš izcīnīja sudraba godalgu. Bronzas medaļas cienīgu sniegumu uzrādīja jēkabpilietis Uldis Dzirkalis, kurš iepriekš bijis 3-kārtējs pilsētas čempions. Ceturto vietu izcīnīja Jānis Lesničenoks (Salaspils), Jānis Bikuļčs (galda tenisa klubs ,,Daniela,,) un Maksims Jovļevs (Jēkabpils). Tencinu Valentīnu un Voldemāru Limaņus par raitu spēļu organizēšanu.

     Dalībnieki bija ļoti apmierināti ar čempionāta norisi un apsolīja vēl lielākā skaitā un jaunā kvalitātē apmeklēt 41. Lieldienu turnīru, kas risināsies 8. aprīlī. Uz tikšanos!

  Māris Jaudzems, galvenais tiesnesis

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

׀   www.playtables.lv-Galda teniss  ׀  www.pingpongshop.lv  ׀

 
 
Fotogrāfijā otrā no kreisās, A.Rutmane, A.Homiča, V.Gurtajute, Jēkabpils, 21.01.2017.
Fotogrāfijā otrā no kreisās, A.Rutmane, A.Homiča, V.Gurtajute, Jēkabpils, 21.01.2017.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________