Atzīmēta Pasaules Galda tenisa diena

12/04/2016

   6.aprīlī, Pasaules Galda tenisa dienu, visā pasaulē šogad atzīmēja 77 valstis un kopā bija reģistrēti 184 pasākumi un viens no tiem notika arī Latvijā – Rīgā, Bērnu un jauniešu centrā "Laimīte".

   6.aprīļa pēcpusdienā, Latvijas Galda tenisa federācija - LGTF un Bērnu un jauniešu centrs "Laimīte" svinēja šos svētkus un aicināja visus pievienoties. Pasākums sākās ar galda tenisistu šovu, kur varēja vērot atraktīvu vingrojumu kompleksu ar galda tenisa elementiem mūzikas pavadījumā. Turpinājumā viņi demonstrēja neparastus uzdevumus pie dažāda izmēra galdiem. Tālāk sekoja erudīcijas konkurss par un ap galda tenisu, kur apmeklētāji varēja pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz sportistu sagatavotiem jautājumiem. Jautājumi bija dažādi – gan ļoti viegli par galda tenisa noteikumiem, gan arī daudz sarežģītāki par aktuālākajiem šī sporta veida notikumiem Latvijā un pasaulē. Pasākuma apmeklētāji, galda tenisa cienītāji, ar lielu interesi un aizrautību piedalījās konkursā. Pēc konkursa, lielās prātošanas, bija sportiskā daļa - dažādas aktivitātes ar galda tenisa elementiem, kurās varēja iesaistīties visi interesenti. Uh, kas par kņadu un jautrību!

   Par pareizām atbildēm erudīcijas konkursā un aktīvu dalību aktivitātēs, apmeklētāji savā īpašumā varēja iegūt kādu organizatoru sarūpētu balviņu – pildspalvas ar logo vai arī dažādus galda tenisa aksesuārus.

   Visa pasākuma laikā varēja apskatīt bērnu un jauniešu veidoto izstādi par tēmu – "Man patīk galda teniss!". Tajā bija vērojami vairāki krāsaini plakāti un citi neparasti darbiņi.

   Nobeigumā, BJC "Laimīte" galda tenisistu vārdā, vēlos teikt vēlējumu visiem galda tenisa cienītājiem. To teikšu mūsu paša laimīša, galda tenisista, 16 gadīgā Gintera Friča Strāķa vārdiem:

Galda teniss ir sports
Un galda teniss ir prieks.
Bumbiņu savaldīt -
Tas man ir nieks!

Ātrums un spēks - nav galvenais tas!
Talants ir labi, bet tas vēl nav viss.
Ceļš uz uzvaru ilgs ir un grūts -
Treniņi, spēles un ieguldīts darbs.

Spēlējam kopā, nogurstam kopā,
Vasaras nometnēs jautri mums iet.
Lai arī spēlē esam mēs vieni -
Komandas spēks uz uzvaru ved!

Paldies visiem par jauko kopā būšanu!

Rakstu sagatavoja Laura Pavāre

   Mazu ieskatu par to, kā mēs svinējām svētkus, variet aplūkot 13 gadīgā galda tenisista Roberta Mežala veidotajā video klipiņā – WTTD 06.04.2016.

Seko Galdateniss.lv arī TWITTER, FACEBOOK, YouTube un Draugiem.lv!

  www.playtables.lv-Galda teniss  ○○○  www.pingpongshop.lv

 
 
WTTD, Rīga, 06.04.2016.
WTTD, Rīga, 06.04.2016.
 
← atpakaļ

 

___________________

VIDEO KANĀLI

___________________

DOKUMENTI

  ETTU Umpires and Referees  

____________________